Over SnelsteRoute.nl

De routeplanner SnelsteRoute.nl is onderdeel van de website Kilometerafstanden.nl. Kilometerafstanden.nl biedt een uitgebreid scala aan applicaties, meettools en rekenhulpen op het gebied van vervoer, mobiliteit en afstandsberekening. De meeste toepassingen zijn gebaseerd op de functionaliteit en mogelijkheden van Google Maps. De website stelt zich tot doel de automobilist meer inzicht te geven in reisafstanden, reistijden en reiskosten van auto, trein en transport.
Daarnaast heeft Kilometerafstanden.nl zich met de ontwikkeling van de Postcodevergelijker gespecialiseerd in het berekenen van grote aantallen postcodevergelijkingen. Met behulp van Google Maps Routeplanner berekent deze Excel toepassing de onderlinge kilometerafstand en reistijd van duizenden postcodes tegelijk.

De vraag: Wat is de snelste route tussen meerdere postcodes of adressen is een van de oudste wiskundige probleemstellingen op het gebied van mobiliteit. De stelling wordt ook wel het Handelsreizigerprobleem genoemd of in het Engels TSP (Travelling Salesman Problem). Het is een complex vraagstuk dat veel rekenkracht van de computer vraagt.
Waalstad Internet heeft met de website SnelsteRoute.nl een kant-en-klare oplossing ontwikkeld waarmee u snel en efficient routes met meerdere adressen of postcodes berekent en visualiseert. SnelsteRoute.nl is een handige routeplanner voor pakketbedrijven, koeriersdiensten of voor logistieke dienstverlening in het algemeen.